مشاهده نسخه کامل : اموزش نقشه خواني
saeed-kaviyanfar
Friday 12 January 2007, 18:49
با عرض سلام و تشكر از زحمات شما
لطفا در مورد نقشه خواني از ابتدايي ترين موارد مرا راهنمايي كنيد ,از كجا بايد شروع كنم ؟
متشكرم
AMIN SHAHRAM
Wednesday 17 January 2007, 19:57
آموزش نقشه خوانی
panatel
Thursday 18 January 2007, 00:26
نحوه استفاده از نقشه را در کتاب جدید پاناتل ص 2 می توانید پیدا کنید .
saeed-kaviyanfar
Friday 19 January 2007, 12:53
متشکرم کتاب را خریدم.
kyomars 221100
Friday 17 August 2007, 08:44
ضمن تشكر از زحمات شما عزیزان محترم اداره كننده سایت لطفاً اطلاعات موردنیاز اعضا را بطور كامل درج فرمائید و شما كه زحمت اداره این سایت را قبول كرده اید بیشتر صادقانه به اعضا اطلاعات موردنیازشان را ارائه فرمائید و با كوتاهی در دادن اطلاعات به شعور مردم توهین نفرمائید . متشكریم
panatel
Saturday 18 August 2007, 00:32
ضمن تشكر از زحمات شما عزیزان محترم اداره كننده سایت لطفاً اطلاعات موردنیاز اعضا را بطور كامل درج فرمائید و شما كه زحمت اداره این سایت را قبول كرده اید بیشتر صادقانه به اعضا اطلاعات موردنیازشان را ارائه فرمائید و با كوتاهی در دادن اطلاعات به شعور مردم توهین نفرمائید . متشكریم
دوست گرامی
لطفا نزدیك بین نباشید اگر به تاریخ پست توجه بفرمائید مال پارسال می باشد و بعد از آن تاریخ تغییرا زیادی در فوروم ایجاد گردید تا دوستان راحتتر بتوانند سوالات خود را مطرح نمایند اگر جستجوی كوتاهی در فوروم میكردید به این نتیجه می رسیدید الكی آشوب درست نكنید و این داستان هیچ ربطی به شعور عزیزانی كه در این سایت فعال هستند ندارد برداشت شخصی خود را از دیدگاه جمع مطرح نكنید به هر صورت این مطلب را به عنوان یك انتقاد از شما قبول دارم و همانطور هم كه اشاره كردم برای گرفتن جواب مناسب بهتر است كه سوالات بصورت روشن و در انجمن های مربوطه مطرح شود و هر انجمن مدیری دارد كه با كمك هم و با یاری همه اعضائ محترم انشاالله نتایج مفیدی خواهیم گرفت از شما دوست عزیز نیز به دلیل توجهتان تشكر می كنم و آماده شنیدن هر گونه انتقاد یا پیشنهادی كه سازنده باشد هستیم.
با آرزوی موفقیت برای شما
alakdolak
Saturday 18 August 2007, 00:46
نمیدانم جای این مطلب كجاست ولی
زمانیكه اولین ولوم را گرفتم یادم هست كه در قسمت گوشیهای جدید دو مدل 6630و 6680كه برد مشابه داشتند
یه مطلب در مورد آی سی ریتو گفته شده بود كه با تعویض این آی سی .........
البته نكات مبهم روی شماتیك هم دیدم كه مربوط به خود نوكیا بود كه اگه وقت كنم از رو نقشه كه الآن ندارم
توضیح میدم
من تا مدتها میترسیدم دست به این آی سی بزنم
البته این مسائل كوچك از موفقیت اون كم نمیكنه( كه در آنزمان منبع فارسی اصلا" وجود نداشت)
panatel
Saturday 18 August 2007, 19:53
با عرض سلام خدمت شما
اگر دقت كرده باشید در كتابهای پاناتل تمام تلاش براین است كه كیفیت چاپ در حد اعلایی باشد و تمام نقشه ها خوانده شود برای چاپ سری اول كتاب مسائلی بوجود آمد كه فقط اندكی از دوستان در جریان هستند تا اینجا بگویم كه 4000 جلد از كتاب فقط بخاطر اینكه ناخوانا بود و هزینه سنگینی هم صرفچاپ آن گردیده بود خمیر شد و از زمانبندی كه قرار بود كتابها چاپ شده باشد خیلی عقب افتادیم و اجرای مجدد آن با موسسه دیگر در یك زمان چند روزه انجام شد به حدی زمان كم بود كه تنها در عرض یك ساعت كتاب غلط گیری شد یعنی كتاب تقریبا بدون غلط گیری زیر چاپ رفت و بعد از چاپ غلط های املائی و اشتباهات شماره گذاری حتی روی قطعات دیده می شد كه خیلی از اشتباهات توسط دوستان اشاره شد و خیلی دیگر از ایرادها را نیز كسی متوجه نشد ولی در سری بعدی چاپ كتاب این ایرادها برطرف گردید و كتاب شما جزئ سری اولی می باشد كه به بازار ارائه شد و اگر دقت كنید حتی در صفحات آخر در لوگوی گوشه كتاب 1100 به اشتباه 110 نوشته شده است و آن مطلبی را كه شما اشاره كردید یكی از موارد بوده است و جمله اینچنین تمام می شد ......تعبیه نشده است و استقبال دوستان از این محصول باعث شده كه تا چاپ چهارم هم پیش برود.و مطلب آخر اینكه هیچ انسانی بدون خطا نمی باشد و ما حداقل در سری های بعدی سعی را بر این گذاشتیم كه كتابها بدون نقص ارائه شود چون تمام كارهای اجرای كتاب نیز از این به بعد بر عهده خودمان می باشد و خوشحال می شویم كه دوستان ایرادهای كارمان را گوشزد كنند تا یادم نرفته مطلب دیگری نیز در مورد تغذیه سری جدید نوكیا در ولوم 1b ما اشاره كردیم كه ممكن است باعث به اشتباه افتادن دوستان شود كه لازم به اشاره می دانم آنهم در مورد تشابه retu با villma و tahvo با betty میباشد كه از لحاظ فنی كاملا یكسان می باشند و فقط از لحاظ پكیج متفاوت هستند یعنی این دو آی سی كاملا از لحاظ فنی یكسان هستند ولی نوع بسه بندی آنها متفاوت می باشد كه امیدواریم این مطلب دوستان را به اشتباه نیندازد .:sorry::oom::smiles::evil:
با آرزوی موفقیت برای شما
Farshid-jan
Saturday 18 August 2007, 22:27
آقا اول كاره خودتون. دوم هم كاره خودتون . سوم... چهارم...پنجم...
كتابها را هم كه ديگه نگو. آخرشه
222
Saturday 1 September 2007, 14:02
برای نقشه خوانی شماره روی قطعات را خوانده و آن را روی نقشه پیدا میکنیم و سپس مسیر را دنبال کنید
Farshid-jan
Saturday 1 September 2007, 16:55
برای نقشه خوانی شماره روی قطعات را خوانده و آن را روی نقشه پیدا میکنیم و سپس مسیر را دنبال کنید
دوست عزیز به جوابتون مطمئنید؟
برای پیداكردن قطعه و مسیرهاش در نقشه ابتدا از روی شماتیك مشخصات قطعه مورد نظر را پیدا میكنید كه برای مثال در ولومهای پاناتل كنار تصویر هر برد یه تصویر از شماتیك برد قرار گرفته كه در آن نام هر قطعه بر اساس نوع آن نامگذاری شده و از روی همان نام میتونید بر روی شماتیك نقشه یا مدار مسیر آن قطعه را پیدا كرد.
شما میتونید راهنمایی تكمیلیه استفاده از نقشه و شماتیك برد و مدار را در ولوم 1B نوکیا جلد آبی رنگه پاناتل که در اول کتاب بصورت ضمیمه آمده مطالعه نمایید.
موفق باشید.:icon_wink
masoud.b
Saturday 1 September 2007, 21:39
سلام من از كجا میتونم یه سری نقشه برد دانلود كنم
Farshid-jan
Sunday 2 September 2007, 14:06
دوست عزیز اگر میخوای توضیحات كامل و فارسی داشته باشه كه تنها وولومهای فارسیه موجود ولوهای پاناتل هست.
برای نوكیا . سامسونگ . سونی اریكسون بطور كامل در بازار و شركت پاناتل موجود هست.
اگر هم شماتیكهای اصلی را بخوای در همین سایت جستجو كنی میتونی بیشتر نیازهاتو برطرف كنی.
1333484
Friday 14 September 2007, 01:07
با سلام
اینجانب نیاز مبرم به شیوه صحیح نقشه خوانی و مسیریابی قطعات دارم لطفاَ مرا راهنمایی كنید
با تشكر فراوان هرچه زودتر
pedramgolchin
Tuesday 23 October 2007, 11:26
سلام
از مهندس قنات خواهش میکنم که به ما شیوه استفاده از نقشه و اینکه چطور میتونیم ایراد یک گوشی رو از روی نقشه پیدا کنیم(مثلا مشکل شارژ نکردن 6630 در حالی که در lcd شارژ رو نشون میده یا سایر مشکلات رایج...)
alihak
Monday 29 October 2007, 15:31
اقای مهندس قنات سایتی كه برای بدست آوردن نقشه معرفی كردید ([Only registered and activated users can see links]) معلوم نیست به چه زبانی است اگر لطف كنید راهنمایی كنید ما ازكدام قسمت این سایت میتوانیم به نقشه های موبایل دسنرسی پیدا كنیم ممنون میشم اگر راهنماییهاتون رو بر اساس زبان سایت به ماارایه بدید تا در رجوع به س:confused:ایت با یه مشت حروف وارونه وكج وكوله انگلیسی مواجه نشویم سپاسگزار میشوم توراخداحتما ما رویاری كنید.باتشكر
delphilord
Tuesday 30 October 2007, 10:24
سایت به زبان روسی بود ولی متاسفانه غیر فعال شده
shirin
Monday 3 December 2007, 19:08
از اساتید محترم خواهشمندم منو در مورد مشکلاتی که توی نقشه خوانی دارم کمک کنند...
توی نقشه های موبایل فیلترهای ُemi و Esd با هم چه تفاوتی دارند؟
آخه بعضی از اونارو با حرف Z و بعضی رو با حرف R نمایش داده اند...
لطفا منو راهنمایی کنید.ممنون
panatel
Tuesday 4 December 2007, 00:29
اسم زیاد مهم نیست چون هر شرکتی تعبیر متفاوتی برای خود دارد مهم مدار داخلی قطعه و نوع کاربردی است که شرکت سازنده قطعه از آن ارئه می کند و می بایست با تحلیل دیتا شیت مربوط به قطعه نوع کاربرد آنرا را مشخص کنیم چون قطعه ای که در یک گوشی با R مشخص شده است ممکن است در مدار دیگری با Z مشخص شود اگر دوست داشته باشید چند مورد از دیتا شیت این قطعات را می توانم برایتان آپلود کنم تا خودتان بررسی نمائید .
shirin
Tuesday 4 December 2007, 08:09
اسم زیاد مهم نیست چون هر شرکتی تعبیر متفاوتی برای خود دارد مهم مدار داخلی قطعه و نوع کاربردی است که شرکت سازنده قطعه از آن ارئه می کند و می بایست با تحلیل دیتا شیت مربوط به قطعه نوع کاربرد آنرا را مشخص کنیم چون قطعه ای که در یک گوشی با R مشخص شده است ممکن است در مدار دیگری با Z مشخص شود اگر دوست داشته باشید چند مورد از دیتا شیت این قطعات را می توانم برایتان آپلود کنم تا خودتان بررسی نمائید .
از راهنماییتون متشکرم مهندس لطف کردید
اگه میشه لطف کنید برام بفرستید ...
ضمنا من از نقشه شماتیک یه گوشی مثل N70 صحبت می کنم که توی اون نقشه هم فیلتر هایی به نام ESD , هم EMI هستند ( یعنی بالای اون قطعات نوشته) و بعضی از اونا با حرف R , یا Z نمایش داده شده اند...
در هر صورت منتظر راهنمایی های شما هستیم:)
panatel
Tuesday 4 December 2007, 09:47
شماره قطعاتی را كه می خواهید در مورد آنها اطلاعات بدست آورید در آدرسی كه زیر قرار می دهم وارد كن و دیتا شیت آی سی را که بدست آوردی بقیش با خودت باز هم راهنمایی خواستی در خدمتیم.
[Only registered and activated users can see links]
ehsan-mobail
Monday 10 December 2007, 10:19
با تشكر از زحمات مهندس عزیز
ramin2
Friday 14 December 2007, 00:44
salam aval nam gateat dovom kare gateat sevom name anha masalan khazan ba c neshon dade mishe 4harom range gateat masalan self ha aksaranan ran gesh sefide ye khat roshon daran va......
majid55
Saturday 15 December 2007, 12:25
با عرض سلام خدمت تمام دوستان من یک سوال داشتم اگر امکان دارد راهنمائی فرمائید در عکسی که قراردادهام ومربوط به Ic Avilma N73 میباشد من پایهای را دارم که البته دور آن با خط قرمز علامت گذاری کردهام با وجود اینکه علامت فلش دو طرفه روی این مسیر میگوید که با قسمت دیگری در ارتباط است ولی به کجا معلوم نیست که همین مورد در بعضی از قسمتهای تمام شماتیکها من دیدهام لطف کنید بگوید این مسیرها را چرا مشخص نکردهاند و چگونه میتوان ادامه مسیر را پیدا کرد
panatel
Saturday 15 December 2007, 22:18
پایه ای كه شما مشخص كردید در این گوشی استفاده نشده است و no conection می باشد این بدان معنی می باشد که تمام امکانات یک آی سی همیشه استفاده نمی شود.
majid55
Sunday 16 December 2007, 11:15
پایه ای كه شما مشخص كردید در این گوشی استفاده نشده است و no conection می باشد این بدان معنی می باشد که تمام امکانات یک آی سی همیشه استفاده نمی شود.
از راهنماییتون متشکرم مهندس لطف کردی
shirin
Thursday 27 December 2007, 18:57
ببخشید مهندس:
من تحلیل قسمت Rf گوشی N70 رو می خواستم
اگه میشه لطف کنید برام توضیح بدید.
فقط لطف کنید منو سراغ کتاب و شناسایی قطعات نفرستید که همه رو از حفظ هستم اما نمی تونم اونا رو تحلیل کنم. ممنون از زحماتی که می کشید.
setoop9
Friday 28 December 2007, 01:51
با عرض سلام خدمت همه دوستان و مدیران محترم سایت من یك ماه میشه كه چند تا از ولومهای پاناتل را تهیه كردم حرف نداره من كه خیلی باهاشون حال كردم خیلی راحته shirin جان شنبه قسمت تحلیل pf را برات میزارم
shirin
Friday 28 December 2007, 21:18
لطف مي كنيد...
شديدا منتظر و نيازمندم !
setoop9
Saturday 29 December 2007, 01:46
امیدوارم تونسته باشم كمكت كنم
shirin
Saturday 29 December 2007, 12:31
ممنون !
اما اين نقشه ها را به طور كامل و يكجا دارم !
اما نميدانم اين خط هاي سبز زرد و قرمز روي نقشه با هم چه فرقي دارند؟
آن دو جدول فركانسي چيست؟
يك سيگنال به چه صورت و از طريق چه قطعاتي براي ارسال آماده مي شوند؟
منتظر راهنمايي بيشتر شما هستم
setoop9
Saturday 29 December 2007, 21:06
كل ورودی و خروجی مدار رو دنبال كن سر راه همه الما نها رو تست كن(خازنها مقاومتها سلفها) در ضمن خطهای زرد وقرمز برای راحتی كار میباشد مثلا كل tx شما با خط قرمز نشان داده شده و اگر بخواهید tx را تست كنید خط قرمز را دنبال كنید در ضمن باید برای نقشه خوانی خودتون زحمت بكشید خیلی زیاد با اطلاعات نا چیزی كه بهت دادم امیدوارم در حد خودم كمكت كرده باشم
taha mobile
Wednesday 2 January 2008, 18:39
این کتابها را چطور تهیه کنیم
setoop9
Wednesday 2 January 2008, 22:46
این کتابها را چطور تهیه کنیم
شما كجا ساكن هستید
shirin
Thursday 3 January 2008, 23:45
اگه ممكنه يكي از اساتيد تفاوت عملكرد آي سي Tahvo و Retu را طبق يك نقشه 'گوشي Bb5 برامون تشريح كنه
ممنون از راهنماييتون ...
panatel
Friday 4 January 2008, 13:12
فكر می كنم اگر روشن تر منظورتان را بیان می كیردید و هدفتان از این سوال . جواب بهتری می شد به شما ارائه كرد چون این دو آی سی عملكردی متفاوت دارند و هر كدام وظایفی دارند سوال شما زمانی می توانست اشاره به تفاوتها داشته باشد كه مثلا تفاوت های كاری بخش تغذیه دو نوع گوشی متفاوت را خواسته باشید مثلا نوكیا در مقایسه با سونی اریكسون .....و اگر منظورتان وظایف این آی سی هاست بفرمائید تا قدم به قدم پیش رویم .
shirin
Saturday 5 January 2008, 16:29
استاد منظورم فقط مقایسه این دو قطعه روی برد گوشی های نوكیا مثلا سری N هست آن هم از نظر کلی و بلوک دیاگرامی
من یه مقاله در حال نوشتن دارم و این اطلاعات را برای ویرایش صحیح تر آن نیاز دارم ضمنا به محض کامل شدن آنرا در همین سایت خواهید دید...
با تشکر فراوان از الطاف شما استاد گرامی!
emperatoor
Saturday 5 January 2008, 21:26
[QUOTE=shirin;18539]ممنون !
سلام-جا دارد ازشما تشكر داشته باشیم-برای تهیه نقشه های كامل به چه منبعی باید مراجعه كرد
shirin
Tuesday 8 January 2008, 23:51
فكر مي كنم بهترين كار search در همين سايت باشد !!
kamranw810i
Thursday 13 March 2008, 00:10
من ساكن مشهدم، كتاب پاناتل را راحت ميتوانم پيدا كنم؟ از كدام انتشاراتي است؟
panatel
Thursday 13 March 2008, 11:00
مشهد نمایندگی داریم به لینك زیر سر بزنید .
[Only registered and activated users can see links]
amir mosllem
Friday 28 March 2008, 20:29
سلام بر اساتید محترم یه نقشه میذارم با خط سبز قسمتی رو مشخص کردم میشه راهنمایی کنید چی هستن؟
به عبارتی این شماره ها که جیگها رو نشون میده برای چی با شماه مشخص شده اند واین شماره ها در کل نشون دهنده چی هستن؟
amir mosllem
Friday 28 March 2008, 20:31
ببخشید ذر قسمت قبلی فایل اپلوذ نشده بود
ali282
Saturday 29 March 2008, 12:35
دوست عزیز اینها یكسری جامپر هستند در مدار و اون نقطهایی كه یه با شماره مشخص شده اند تسط پوینت هستند در كل اون پایها یكسریشون كلاك و آدرس و دیتا هستن كه به bettyمیروندكه اون پایین نقشهpdfاون نقطها رو شكل موجشون رو كشیده با اسكوپ اون پایهایی كه دو فلش است یعنی هم اطلاعات ورودی میره هم خروجی
amir mosllem
Monday 31 March 2008, 23:40
اقا توی نقشه 7610 ولوم مشکی پاناتل صفحه 11 چند تا ولتاژ گیری مربوط به مموری هست اینا چی میگن ؟
1-cpu سالمه
2-ای سی n310 سالمه
3-ای سی r315 سالمه
اصلا از کدوم طرف ولتاژ میاد به کدوم طرف میره؟
من دوتا 7610 داشتم که ولتاژ روی c314 درست بود اما بقیه درست نبود این چی میگه؟
در ضمن گوشی مموری رو میشناخت ولی پیغام کارپت مموری میداد وقتی که میخواست فورمت کنه نمیتونست؟
با فلش حت نشد با تعویضn310 وr315 هم حل نشد
راهنمایی لطفا
naser264
Wednesday 15 October 2008, 17:21
به اين آدرس مراجعه كن[Only registered and activated users can see links]
R.Rezazadeh
Wednesday 15 October 2008, 18:04
مي خواييد اموؤش نقشه خواني بزارم
نیكی و كریمی!
kimiyagostar
Wednesday 15 October 2008, 20:44
انشاالله براي فردا ظهر
alksander
Friday 31 October 2008, 23:40
دوست عزیز فردا ظهر هنوز فرا نرسیده
kimiyagostar
Friday 14 November 2008, 00:52
قطعه شناسی تلفن های همراه
مقاومت
1-- مقاومت
معمولی :احتمال خرابی 5% .رنگ آنها :آبی /مشکی/سبز(به شکل مکعب)
عدد یا مقداری روی آن نوشته نشده است
فیوزی(سیمی) : احتمال خرابی95%. مهمترین :فیوز مدار شارژ(000-k)
عدد یا مقدار روی آن نوشته شده است /به شکل مکعب مستطیل )
طریقه تست :باید رنج مولتی متر را روی حالت بوق بگذارید و به دو سرمقاومت می زنیم باید بوق بزند تا سالم باشد .اگر بوق نزند مقاومت خراب است .
خازنها
- خازن
Capacitor
1- سرامیکی : (به رنگ طوسی یا قهوه ای ) بدون هر گونه عدد یا مقدارروی آنها
2- الکترولیتی : قهوه ای مشکی
نکته دو مقدار کد و ولتاژ روی آن نوشته شده است .P
نحوه تست :
بر عکس مقاومت اگر مولتی متر را روی رنج بوق قرار دهید .اگر دو سر آن را بر دو سر خازن قرار دهید اگر سالم باشد نباید بوق بزند و اگر خراب باشد بوق می زند
سلف
- سلف Inducator :
سلف بسیار کم خراب می شود و بیشتر پایه های آنها بر روی برد قطع می شود
نحوه تست :
مثل مقاومت است باید بوق بزند که نشانگر سالم بودن سلف باشد
ترانزيستور و كريستال
- ترانزیستور : ( 2 یا 3 پایه دارد یا 4 پایه )
برای انتقال noise و پارازیت به بدنه استفاده می شود فقط در مدار آنتن (رگلاتور).
- کریستال :
کریستال مدار ساعت (فرکانس کاری32.768KHZ
کریستال بوت کردن cpu راه انداز سیستم26MHZ-13MHZدر اثر خرابی
دستگاه اصلا روشن نمی شود
سي پيو يا پردازشگر
یاcpu: (پردازشگر)
این Ic مغز مادربرد محسوب می شود و کلیه فعالیتهای مادربرد به عهده اوست .اطلاعات به صورت دیجیتال و وارد Cpu شده و پس از پردازش و تجزیه و تحلیل به قطعه مورد نظر ارسال میشود Cpuخیلی کم آسیب می بیند مگر آنکه ضربه شدیدی به دستگاه وارد شود .در اثر خرابی Cpu دستگاه به هیچ عنوان روشن نخواهد شد .
Cpu غیر قابل تعویض می باشد ،معمولا بزرگترین Ic موجود بر روی برد Cpu است. در گوشیهای نوکیا Cpu نام های متفاوتی دارد .بطور مثال در سری dct4 وwd2 به آن upp و در سری bb5 به آن helen یا rap3g گفته میشود.البته در سری bb5 سی پی یو دیگری به نام omap وجود دارد که وظیفه آن ارسال ودریافت سیگنال برای ارتباط ویدیویی میباشد
در سری dct4وwd2 سی پی یو براحتی قابل تعویض است اما در سری bb5 بدلیل آنکه پروتکل حفاظتی یا همان شماره سریال در آی سی فلاش و سی پی یو rap3g با هم تعبیه شده برای تعویض هر کدام از آنها دیگری نیز باید تعویض گردد وهر دوی آنها را نیز باید از یک مادربرد به مادربرد خراب انتقال داد.بطور واضحتر نمیشود آی سی فلاش را از یک برد اوراقی و سی پی یو را ار یک مادر برد اوراقی دیگر با هم استفاده کرد
فلش
Flash : (فلش)
این IC رابط بین مدارات حافظه است و ارتباط بین ایتوپرام ، CPUو سایر قطعات را برقرار می کند .علاوه بر آن منوهای دستگاه بر روی IC فلش نوشته شده است ابتدا دستور از ایتوپرام صادر می شود و توسط Flash به CPU رفته و پس از پردازش توسط Flash به قطعه مورد نظر ارسال می گردد.این IC خیلی کم آسیب می بیند مگر اینکه ضربه شدیدی به دستگاه وارد شود .در اثر خرابی این IC فلش کلمه intel یا کلمه Flash نوشته شده است .و شماره سریال این IC با اعداد 28 و 29 شروع می شود
Icایتوپرام یا Ee:
کلیه دستورات کلیدی دستگاه بر روی ایتوپرام ذخیره شده است .imei دستگاه نیز بر روی ایتوپرام نوشته شده است .ابتدا دستورات از ایتوپرام صادر می شود .برای پردازش به Cpu رفته و پس از تجزیه و تحلیل به قطعه مورد نظر ارسال می شود .ایتوپرام خیلی کم آسیب می بیند مگر آنکه ضربه شدیدی به دستگاه وارد شود .در اثر خرابی ایتوپرام دستگاه به هیچ عنوان روشن نمی شود ایتوپرام قابل تعویض دستگاه حتما باید فلش شود .
Ic ایتوپرام یک Ic 8 پایه است و شماره سریال آن با اعداد 24* 25 شروع می شود البته این قطعه در گوشی های سامسونگ کاربرد دارد
یا Supply:
این IC تقسیم ولتاژ مدار است . و وظیفه آن تقسیم ولتاژ باطری بین قطعات دستگاه است . چنانچه این IC خراب شود ولتاژی به دستگاه نمی رسد در نتیجه دستگاه روشن نخواهد شد .این IC قابل تعویض است و پس از تعویض مشکل حل می شود و در گوشی های نوکیا سری dct4*wd2 وظیفه این مهم بر عهده آی سی UEM میباشد که با تعویض آن شماره سریال گوشی نیز تغییر میکند اما در سری BB5 وظیفه تقسیم ولتاژ و تامین ولتاژ موردنیاز قسمت های مختلف مدار بر عهده آی سی RETU میباشد.البته در مدلهای خیلی جدیدتر این قطعه به AVILMA تغییر نام داده اما کارکرد هر دو یکسان میباشد.ذکر این نکته ضروری است که با تعویض آن شماره سریال گوشی تغییر نمیکند
IC C.cont :
این IC دقیقا شبیه به IC Power می باشد و بیشتر در گوشیهای نوکیا استفاده می شود و به آن IC تغذیه نیز گفته می شود
IC Antena power :
این IC مقسم ولتاژ بین قطعات مدار آنتن است . از آنجایی که مدار آنتن بزرگترین مصرف کننده ولتاژ است . به همین دلیل مقسم ولتاژ جداگانه ای برای آن در نظر گرفته اند در اثر خرابی این IC دستگاه دچار عدم آنتن دهی خواهد شد که با تعویض این IC مشکل حل خواهد شد .
Antena Swich :
وظیفه این قطعه سوئیچ کردن آنتن است .فرکانسهای و امواج پس از توسط آنتن هوایی و آنتن اصلی مستقیما وارد آنتن می شود .در اثر خرابی این قطعه دستگاه به هیچ عنوان آنتن نخواهد داد .که با تعویض آن مشکل حل خواهد شد این قطعه جزو قطعاتی است که درصد خرابی زیادی دارد .
آنتن = شبکه = صدا = ارسال و دریافت
IC Amply fire آمپلی فایر:
وظیفه این IC تقویت سیگنالهای صوتی است .در اثر خرابی این IC صدای کپسول گوشی به شدت ضعیف خواهد شد و همراه با آن دستگاه دچار ضعف آنتن خواهد شد ودر بعضی از دستگاهها وظیفه power Antena به عهده آمپیلی فایر است که خرابی این IC موجب عدم آنتن دهی دستگاه نیز می باشد (PF) (اریکسون ).
این IC پیش تقویت کننده سیگنالهای صوتی است .ابتدا سیگنالها وارد Pre شده و تقویت اولیه می یابند .در نهایت برای تقویت نهایی وارد آمپلی فایر می شوند .در اثر خرابی این IC صدا گاهی اوقات بسیار ضعیف خواهد شد.
(بیشتر زمانی که با فواصل طولانی صحبت کنیم .)
? 17- RX- TX :
دستگاه موبایل یا در حال ارسال اطلاعات (Transfer) (TX) است .و یا در حال دریافت اطلاعات ((Recive (Rx) است .در اثر خرابی این دو قطعه ، ارسال یا دریافت یا هر دوی آنها قطع خواهد شد در نتیجه همراه با قطع ارسال و دریافت دستگاه دچار ضعف شدید آنتن نیز خواهد شد .
? 18- Doublexer دوبلکسر :
این قطعه دستگاه در دو مد ارسال و دریافت قرار می دهد .یعنی در هنگام ارسال یا (TX) Transfer دستگاه را در مد فرستندگی و به هنگام دریافت اطلاعات یا (Rx) Recive دستگاه را در مد گیرندگی قرار می دهد.در اثر خرابی این قطعه کار ارسال و دریافت دچار اختلاف شده و همزمان دو اشکال برای دستگاه به وجود می آید از جمله ؛
1- خود شنوایی 2- ضعف آنتن
نکته این قطعه قابل تعویض است و پس از تعویض مشکل حل می شودP
قطعات فرکانس ساز رادیویی (سیتی سایزر):
Ocilator اسیلاتور :
وظیفه این قطعه تولید یک فرکانس معین برای دستگاه جهت ارسال و دریافت اطلاعات است.
? 20- BPF***** میان گذر :
وظیفه این قطعه اجازه دادن به عبور فرکانسهای معین دستگاه جهت ارسال و دریافت اطلاعات از میان فرکانسهای سرگردان موجود در هوا می باشد .
? 21- VCO:
وظیفه این قطعه تامین یک ولتاژ خاص برای فرکانسهای معین دستگاه است .در واقع این قطعه اسیلاتوری است که تحت یک ولتاز خاص عمل می کند.
? 22- PLL:
وظیفه این قطعه اجازه دادن به عبور فرکانسهای خاص دستگاه که دارای ولتاژ خاصی هستند .ازمیان فرکانسهای سرگردان موجود در هوا جهت ارسال و دریافت اطلاعات می باشد
درایور سیم کارت (ترانزیستور – IC):
وظیفه این قطعه خواندن و شناسایی سیم کارت است .در اثر خرابی آن دستگاه موفق به خواندن و یا شناسایی سیم کارت نخواهد شد و همواره پیغام Insert Sim card می دهد.
? 24- IC Audio:
وظیفه این IC کد و دی کد کردن اطلاعات است .یعنی به هنگام ارسال اطلاعات یا (TX)امواج از آنالوگ به دیجیتال (coding) و به هنگام دریافت اطلاعات یا (Rx) از دیجیتال به آنالوگ (decoding) انجام می شود .در اثر خرابی این IC ارسال و دریافت به کندی انجام شده و دستگاه دچار قطع و وصل صدا می شود .
? 25- IC DSP: صدا دار
وظیفه این IC پردازش سیگنالهای صوتی است .یعنی در اثر خرابی آن صدای کپسول گوشی یا کپسول دهنی و در بیشتر مواقع هر دوی آنها با هم قطع می شوند.علی رغم سالم بودن آنها که با تعویض آن مشکل حل خواهد شد .
IC Inter Face: اینتر فیس
این IC درایور کنترل کننده چهار قطعه Buzzer* Vibrator* LED*Keypad می باشد .در اثر خرابی این IC علی رغم سالم بودن این چهاربخش دچار مشکل می شوند .مثلا خرابی Interface در گوشی 3310 موجب می شود به محض قرار دادن باطری بر روی دستگاه ویبراتور خود به خود شروع به کار نماید و یا علی رغم سالم بودن Buzzer ( بیزر) دستگاه زنگ نخورد.
Charge IC: آی سی شارژ
این IC دو وظیفه مهم بر عهده دارد .
1- کنترل عملیات شارژ از زمان نصب شارژ به دستگاه تا زمان پر شدن باطری.
2- دادن گزارش عملیات شارژ به LCD جهت آگاهی کاربر از مراحل شارژ.
در اثر خرابی این IC دستگاه دچار عدم شارژ و یا مشکلات زیادی در زمینه شارژ خواهد شد.
Vaia: وایا
وایاها مناطق (سوراخهای ) بسیار ریزی هستند که در سر تاسر برد قرار گرفته اند و اولا لایه های مختلف را به یکدیگر ارتباط داده و ثانیا قطعات زیربرد مربوط می سازد وچنانچه مسیر یکی ازاین وایاها در اثر رطوبت ،ضربه و یا آلودگی مسدود شود.بسته به اینکه این وایاها در کجا قرار گرفته و کجا را به هم مربوط می کند دستگاه دچار مشکلات مختلفی خواهد شد ، که تشخیص گرفتگی وایا تقریبا غیر ممکن است .به همین دلیل دستگاه غیر قابل تعمیر بوده و اصطلاحا گفته می شود دچار قطعی برد شده است
انواع Icاز لحاظ شکل ظاهری
? 1- Ic Smd:
این Ic دارای پایه های ثابتی است که دور تا دور Ic قرار گرفته اند که می توانیم با کمی دقت آنها را به راحتی تعویض نمائیم .
? 2- Ic Bga:
این Ic یه علت نوع طراحی آن بسیار مشکل است .زیرا پایه های ان ثابت نیست و از گوشیهای قلع تشکیل شده است که در زیر Ic تعبیه شده اند و به هنگام تعویض این پایه ها غیر قابل روئیت هستند .به همین دلیل تعویض این Ic بسیار مشکل و گاهی اوقات غیر ممکن است.
Doublexer دوبلکسر :
این قطعه دستگاه در دو مد ارسال و دریافت قرار می دهد .یعنی در هنگام ارسال یا (TX) Transfer دستگاه را در مد فرستندگی و به هنگام دریافت اطلاعات یا (Rx) Recive دستگاه را در مد گیرندگی قرار می دهد.در اثر خرابی این قطعه کار ارسال و دریافت دچار اختلاف شده و همزمان دو اشکال برای دستگاه به وجود می آید از جمله ؛
1- خود شنوایی 2- ضعف آنتن
نکته این قطعه قابل تعویض استP و پس از تعویض مشکل حل می شود
قطعات فرکانس ساز رادیویی (سیتی سایزر):
اسیلاتور Ocilator
***** میان گذر BPF
( VCO : (voltage Control Ocilatir
PLL phase lock loop
دستگاه توسط این دستگاهها فرکانس و ولتاژ مورد نظر خود جهت ارسال و دریافت اطلاعات تامین می کند. در اثر خرابی هر یک از این قطعات ارسال و دریافت دچار مشکل خواهد شد .البته قطعات سینتی سایزر قطعاتی هستند که به ندرت خراب می شوند
Ocilator اسیلاتور :
وظیفه این قطعه تولید یک فرکانس معین برای دستگاه جهت ارسال و دریافت اطلاعات است
Bpf***** میان گذر :
وظیفه این قطعه اجازه دادن به عبور فرکانسهای معین دستگاه جهت ارسال و دریافت اطلاعات از میان فرکانسهای سرگردان موجود در هوا می باشد
Vco:
وظیفه این قطعه تامین یک ولتاژ خاص برای فرکانسهای معین دستگاه است .در واقع این قطعه اسیلاتوری است که تحت یک ولتاز خاص عمل می کند.
Pll:
وظیفه این قطعه اجازه دادن به عبور فرکانسهای خاص دستگاه که دارای ولتاژ خاصی هستند .ازمیان فرکانسهای سرگردان موجود در هوا جهت ارسال و دریافت اطلاعات می باشد
وظیفه این IC کد و دی کد کردن اطلاعات است .یعنی به هنگام ارسال اطلاعات یا (TX)امواج از آنالوگ به دیجیتال (coding) و به هنگام دریافت اطلاعات یا (Rx) از دیجیتال به آنالوگ (decoding) انجام می شود .در اثر خرابی این IC ارسال و دریافت به کندی انجام شده و دستگاه دچار قطع و وصل صدا می شود
Ic Dsp: صدا دار
وظیفه این Ic پردازش سیگنالهای صوتی است .یعنی در اثر خرابی آن صدای کپسول گوشی یا کپسول دهنی و در بیشتر مواقع هر دوی آنها با هم قطع می شوند.علی رغم سالم بودن آنها که با تعویض آن مشکل حل خواهد شد
: اینتر فیس
این IC درایور کنترل کننده چهار قطعه Buzzer* Vibrator* LED*Keypad می باشد .در اثر خرابی این IC علی رغم سالم بودن این چهاربخش دچار مشکل می شوند .مثلا خرابی Interface در گوشی 3310 موجب می شود به محض قرار دادن باطری بر روی دستگاه ویبراتور خود به خود شروع به کار نماید و یا علی رغم سالم بودن Buzzer ( بیزر) دستگاه زنگ نخورد.
Charge IC: آی سی شارژ
این IC دو وظیفه مهم بر عهده دارد .
1- کنترل عملیات شارژ از زمان نصب شارژ به دستگاه تا زمان پر شدن باطری.
2- دادن گزارش عملیات شارژ به LCD جهت آگاهی کاربر از مراحل شارژ.
در اثر خرابی این IC دستگاه دچار عدم شارژ و یا مشکلات زیادی در زمینه شارژ خواهد شد.
Friday 14 November 2008, 01:28
دوستانی که میخواهند با نقشه خوانی اشنا شود اول قطعات را بشناسند
krminoo
Wednesday 19 November 2008, 17:02
من دنبال آموزش صحيح استفاده كردن از نقشه هستم اگه ميشه يك سايت معرفي كنيد كه اين آموزش رو داشته باشه ممنون ميشم
yasna
Saturday 3 January 2009, 16:25
يه راهنمايي در مورد V dig بفرمايين.منظورم در حقيقت ولتاژ vdig كه در k800 از طرف اي سي تغذيه توليد ميشه.
panatel
Saturday 3 January 2009, 16:35
دوست گرامی vdig یا همان ولتاز دیجیتال در اصل همان ولتاژی است که به عنوان سطح 0 و 1 در مدارات دیجیتال استفاده می شود البته قبلا هم در این مورد توضیح داده ام که اگر جستجو کنید مطالب بیشتری پیدا خواهید کرد .
mahdii
Sunday 4 January 2009, 14:05
من خوده شكل نقشه رو میخام میشه بزارین؟
R.Rezazadeh
Sunday 4 January 2009, 14:29
من خوده شكل نقشه رو میخام میشه بزارین؟
نقشه چی ؟
09365159913
Thursday 22 January 2009, 01:52
با سلام و خسته نباشید در مورد ولتاژ گیری میخاستم كمی توضیح دهید ...كاربرد وی ای او در ولتاژ گیری چیست
R.Rezazadeh
Saturday 31 January 2009, 16:11
منظور از وی ای او همون مولتی متره ؟
ولتاژ هر نقطعه نسبت به منفی یا زمین سنجیده می شود.
m.sh
Thursday 19 November 2009, 00:43
سلام و عرض خشته نباشید خدمت مهندس قنات:
من میخواستم بپرسمکه شما شاگرد خصوصی هم قبول میکنید
سهراب قرباني
Sunday 17 January 2010, 20:22
اموزشش رو اگر پيدا كردي به من هم خبر بده
Nader-g
Monday 18 January 2010, 07:29
اموزشش رو اگر پيدا كردي به من هم خبر بده
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
دوست عزیز مطلب مورد نیازتون رو مشخصاً اعلام کنید تا بشه راهنمایی کرد .
amirali-rtj
Monday 18 January 2010, 15:19
دوستان اگر مايلند من نيز آنچه از نقشه خواني در اين چند سال کاري خود به دست آ ورده ام را بروي سايت براي استفاده همکاران بگذارم؟
MOBILE-ROSHAN
Monday 18 January 2010, 15:43
دوستان اگر مايلند من نيز آنچه از نقشه خواني در اين چند سال کاري خود به دست آ ورده ام را بروي سايت براي استفاده همکاران بگذارم؟
:47b20s0:سلام خسته نباشي اگه بذاري بد نيست بقيه استفاده مي كنن
mohammad28
Tuesday 2 February 2010, 20:06
من مهندس قنات رو نمیشناسم
واصلا نمیدونم که ای آقا چیکاراست
ولی خیلی تعریف ازشون شنیدم
از آقای قنات میخوام که اگه میشه یه کاری بکنند که ما بتونیم راحت و کامل نقشه خونی رو یاد بگیریم
حالا از هر طریق که شده یا عکس یا فیلم یا هر جور که خودشون می تونند یاد یدند
آخه اومدن به تهران و شرکت تو کلاسا واسم مشکله
میشه یکم در مورد نحوه تشکیل کلاسا توضیح بدید؟
amirali-rtj
Wednesday 3 February 2010, 17:07
سلام
با عرض معذرت از دوستان بنده قول دادم که آموزش نقشه خواني را بازگو کنم اما چون به بازه ي امتحانات دانشگاه خورد نتونستم.در اولين فرصت که فايلم را مرتب کردم بروي سايت ميزارم
با تشکر
panatel
Wednesday 3 February 2010, 19:28
من مهندس قنات رو نمیشناسم
واصلا نمیدونم که ای آقا چیکاراست
ولی خیلی تعریف ازشون شنیدم
از آقای قنات میخوام که اگه میشه یه کاری بکنند که ما بتونیم راحت و کامل نقشه خونی رو یاد بگیریم
حالا از هر طریق که شده یا عکس یا فیلم یا هر جور که خودشون می تونند یاد یدند
آخه اومدن به تهران و شرکت تو کلاسا واسم مشکله
میشه یکم در مورد نحوه تشکیل کلاسا توضیح بدید؟
اگر دوست داشتید بنده خوشحال میشم در خدمتتون باشم ولی یه مطلبی را فراموش نکنید هر که طاووس خواهد .......و در مورد کلاسها من فکر می کنم تا فرصت در این کلاسها شرکت کنید چون ممکنه یه زمانی دیگه دسترسی به کلاسها به این سادگی امکان نداشته باشه .
vBulletin v3.8.5, Copyright © 2000-2006, Jelsoft Enterprises Ltd.