PDA

مشاهده نسخه کامل : سوال فنی - تحقیقی

Ehs@n
Sunday 20 December 2009, 10:43
با سلام. می خواستم بدونم آیا تو گوشی موبایل قطعه ای وجود داره که تشخیص بده باطری خالیه و بعد از طریق اون قطعه گوشی به ما هشدار بده که باطری خالیه؟ (فرق نداره که تو کدوم مدل گوشی باشه - یک کار تحقیقیه)

m.ostevari
Sunday 20 December 2009, 10:57
دوست عزيز اين كار توسط آيسي تغذيه و سي پي هست كه هم هشدار وصل شارژر و هم هشدار قطع شارژ رو مي دهد البته تو گوشي هاي جديد نوكيا بجای تغذیه یا یو ای ام از آيسي تاهوو / بتی

mobilezarrin
Sunday 20 December 2009, 10:59
سلام پایه وسط کانکتور باطری و ای سی تغذیه

panatel
Sunday 20 December 2009, 11:16
با سلام. می خواستم بدونم آیا تو گوشی موبایل قطعه ای وجود داره که تشخیص بده باطری خالیه و بعد از طریق اون قطعه گوشی به ما هشدار بده که باطری خالیه؟ (فرق نداره که تو کدوم مدل گوشی باشه - یک کار تحقیقیه)
روش های کنترل سطح باطری متفاوت هستش و برای هر مارکی فرق میکنه مثلا نوکیا با سامسونگ فرق داره ولی در کل باید یک سنسور باشه و یک بخش که اطلاعات آمده از اون سنسور را بخونه و اون سنسورچیز پیچیده ای نخواهد بود و میتونه یک مقاومت باشه که اگه دقت کنید در نقشه گوش های مختلف هم کاملا مشخصه ولی اگر می خواهین در مورد این روش ها کامل بدونین روی اصطلاح battery monitoring جستجو کنید می تونین اطلاعات خوبی بدست بیارین در ضمن آی سی هایی هم هستند که برای کنترل و مونیتور کردن باطری می باشند و یا اینکه هدفتون را از این کار بگین و بفرمایید دقیقا چی می خواهین بدونین تا بیشتر راهنمائیتان کنم .

Ehs@n
Sunday 20 December 2009, 13:18
من می دونم که کنترل شارژ از طریق شارژر توسط مقاومت NTC (تو سری BB5 مقاومت R2071) کنترل میشه. اما سوال من چیزه دیگه ای است
سوال من اینه که می خوام بدونم این گوشی بیچاره از کجا میفهمه که الان ولتاژ باطری اونقدر کم شده که گوشی دیگه نمیتونه با این ولتاژ خدمات بده. (البته اینم می دونم که باطری های لیتیوم ولتاژهاشون یکنواخته اما متغیره بین 3.7 تا 4.1). آیا به جز CPU قطعه دیگه ای وجود داره که CPU به اون دستور بده یا CPU به خودش دستور میده تا اون ارور معروف (Battry Low)ظاهر بشه. با تشکر

doktor-omid
Sunday 20 December 2009, 13:56
من می دونم که کنترل شارژ از طریق شارژر توسط مقاومت ntc (تو سری bb5 مقاومت r2071) کنترل میشه. اما سوال من چیزه دیگه ای است
سوال من اینه که می خوام بدونم این گوشی بیچاره از کجا میفهمه که الان ولتاژ باطری اونقدر کم شده که گوشی دیگه نمیتونه با این ولتاژ خدمات بده. (البته اینم می دونم که باطری های لیتیوم ولتاژهاشون یکنواخته اما متغیره بین 3.7 تا 4.1). آیا به جز cpu قطعه دیگه ای وجود داره که cpu به اون دستور بده یا cpu به خودش دستور میده تا اون ارور معروف (battry low)ظاهر بشه. با تشکر

به جز cpu قطعه دیگه ای وجود نداره cpu خودش این دستور رو ارسال میکنه

کنترل کننده جریان که اصطلاحا zocus نامیده میشود در مدار کنترل جریان ورودی به کار میرود و گزارشی از جریان ورودی از باطری را به cpu مدهد.

panatel
Sunday 20 December 2009, 18:08
من می دونم که کنترل شارژ از طریق شارژر توسط مقاومت ntc (تو سری bb5 مقاومت r2071) کنترل میشه. اما سوال من چیزه دیگه ای است
سوال من اینه که می خوام بدونم این گوشی بیچاره از کجا میفهمه که الان ولتاژ باطری اونقدر کم شده که گوشی دیگه نمیتونه با این ولتاژ خدمات بده. (البته اینم می دونم که باطری های لیتیوم ولتاژهاشون یکنواخته اما متغیره بین 3.7 تا 4.1). آیا به جز cpu قطعه دیگه ای وجود داره که cpu به اون دستور بده یا cpu به خودش دستور میده تا اون ارور معروف (battry low)ظاهر بشه. با تشکر
این مطلب که شما نوشتین که شارژ توسط ntc کنترل میشه اشتباه هستش و باید به عرضتون برسونم که ntc به عنوان سنسور حرارتی عمل میکنه و برای کنترل دمای باطری در حین شارژ می باشد و در مورد اینکه الان باطری در چه سطحی هستش باعبور جریان از یک مقاومت و سنجیدن مقدار افت ولتاژ ایجاد شده و با یک سری محاسبه ساده سطح باطری میتونه تعیین بشه و یا مثلا در بعضی از گوشی ها مثل سامسونگ ویا زیمنس از شاخه تقسیم مقاومتی برای این کار استفاده میشه و نهایتا سطح باطری بدست میاد و اینکه کی گوشی battery full بدهد یا کی battery low یا هر پیغام دیگری بدهد برا ساس قرائتهای گرفته شده از سنسورهای تعبیه شده توسط قسمت کنترل خواهد بود به نظر من شما نیاز دارین که یه خورده اطلاعات الکترونیکتون را بالاتر ببرین و بد نخواهد بود که مقداری هم در مورد میکروکنترلرها بخونین چون دیدگاهی به شما خواهد داد که راحتتر بتونین برداشت درستی از ساختار طبقه کنترل داشته باشین .

Ehs@n
Sunday 20 December 2009, 21:26
این مطلب که شما نوشتین که شارژ توسط ntc کنترل میشه اشتباه هستش و باید به عرضتون برسونم که ntc به عنوان سنسور حرارتی عمل میکنه و برای کنترل دمای باطری در حین شارژ می باشد و در مورد اینکه الان باطری در چه سطحی هستش باعبور جریان از یک مقاومت و سنجیدن مقدار افت ولتاژ ایجاد شده و با یک سری محاسبه ساده سطح باطری میتونه تعیین بشه و یا مثلا در بعضی از گوشی ها مثل سامسونگ ویا زیمنس از شاخه تقسیم مقاومتی برای این کار استفاده میشه و نهایتا سطح باطری بدست میاد و اینکه کی گوشی battery full بدهد یا کی battery low یا هر پیغام دیگری بدهد برا ساس قرائتهای گرفته شده از سنسورهای تعبیه شده توسط قسمت کنترل خواهد بود به نظر من شما نیاز دارین که یه خورده اطلاعات الکترونیکتون را بالاتر ببرین و بد نخواهد بود که مقداری هم در مورد میکروکنترلرها بخونین چون دیدگاهی به شما خواهد داد که راحتتر بتونین برداشت درستی از ساختار طبقه کنترل داشته باشین .
من نگفتم که کنترل شارژ از طریق این مقاومت انجام میشه. من گفتم کنترل شارژ از طریق شارژر به عهده این مقاومت هست. به هر حال از راهنماییتون متشکرم